Middel%201_edited.png

Tikkie check

team

human inspired

Tikkie Check is dé manier om snel en makkelijk af te rekenen in de horeca.

Nu ook met deelbetalingen! Zo hoef je later niet eindeloos betaalverzoekjes naar je vrienden te sturen.

Scan, betaal, vertrek nu nog makkelijker met Tikkie Check.

3%20schermen%20mockup_edited.png
 

opdracht

Wij hebben tijdens onze minor een opdracht uitgevoerd voor Tikkie. Tikkie heeft in augustus 2020 een nieuw product gelanceerd, namelijk Tikkie Check. Dit is een product waarbij gasten gemakkelijk en snel in de horeca kunnen betalen via een QR-code. Het voordeel daarvan is dat je niet op de rekening hoeft te wachten en kan gaan wanneer je wilt. Vanuit Tikkie kwam deze ontwerpvraag:

"Onderzoek welke richtingen binnen Tikkie Check (horeca propositie) nog meer interessant kunnen zijn om te ontwikkelen om zo het aantal gebruikers en het gebruik op zich te verhogen door middel van een ontwerp."

 

Tikkie wilde graag dat wij het huidige Tikkie Check nog verder gingen uitbreiden. De opdrachtgever gaf ons een aantal denkrichtingen waarmee we het onderzoek konden starten. Deze denkrichtingen waren: loyalty, deelbetalingen, cashback en kortingscodes/cadeaukaarten. Wij hebben aangegeven dat wij wel zelf ook breder onderzoek willen doen, om te kijken wat vanuit de doelgroep knelpunten en kansen zijn. Na het onderzoek hebben we onze ontwerpvraag specifieker gemaakt:

"Onderzoek of deelbetalingen en persoonlijke interactie waardevol zijn voor de eindgebruiker en hoe dit zo effectief mogelijk verwerkt kan worden in het huidige Tikkie Check”

Stakeholders

Bij deze ontwerpvraag hebben we samengewerkt met de opdrachtgever door middel van wekelijkse stand-ups.

 

Daarnaast hebben we contact gezocht met stakeholders zoals horeca-eigenaren, horeca-personeel en gasten. In de onderzoeksfase hebben we dit gedaan door interviews, observaties & surveys in te zetten. Daarnaast hebben we de doelgroep ook betrokken in verschillende testen (zowel op concept als usability).

RESEARCH

Tijdens onze Discovery-fase hebben wij verschillende onderzoeksmethoden en technieken ingezet. Zo hebben wij bijvoorbeeld gebruik gemaakt van interviews, surveys, observaties en deskresearch om op deze wijze achter de behoeften, wensen en belangen van onze doelgroep te komen wanneer zij een horecazaak bezoeken en willen afrekenen. 

research insights

We hebben in ons onderzoek gekeken naar verschillende doelgroepen: horeca-eigenaren, personeel en gasten. Uit ons onderzoek kwam bijvoorbeeld dat jongere generaties gebruiken sneller digitale betalingssystemen, omdat technologie voor hen vertrouwt voelt. Daarom moet Tikkie het proces inzichtelijk en duidelijken maken voor elke generatie.

 

Hieronder zie je nog een aantal insights. In de lichtblauwe vlakken zie je insights vanuit de gasten, het donkerblauw vlak laat een insight vanuit het personeel zien. In de gele vlakken zie je insights die zowel uit de gasten als personeel komen.

64% vraagt niet om deelbetalingen in horecazaak,

 

maar regelt dit achteraf via betaalverzoeken, zodat het personeel geen extra moeite hoeft te doen.

"Wat is de horeca zonder gasten? De beste tenten zijn de tenten waar ze zoveel mogelijk aandacht aan de gasten geven"

Interactie en persoonlijk contact tussen werknemer en de gast gaat verloren

horeca werknemers en gasten vinden het huidige betalingssysteem van Tikkie Check te onpersoonlijk.

Gasten hebben liever pin of contant betalen dan via een QR-code, een vertrouwd gevoel, uit gewoonte

“Als op een terras ooit alles digitaal gebeurt met mijn eigen smartphone en een praatje met de buren moeilijk is, kan ik net zo goed eten bestellen en thuis op het dakterras gaan zitten.”

Zowel horeca personeel als gasten hebben behoefte aan het geven of ontvangen van feedback tijdens het afrekenproces.

Ontwerprichtlijnen

Uit al ons onderzoek zijn een aantal belangrijke inzichten gekomen, die wij uitgewerkt hebben in ontwerprichtlijnen.

serveester icon-03.png

Persoonlijk gevoel
Het ontwerp moet een persoonlijk gevoel stimuleren bij de gebruiker om het persoonlijke contact met het personeel na te bootsen.

bon icoon-05.png

deelbetalingen
Het ontwerp moet de mogelijkheid bieden om de rekening te splitsen over meerdere personen.

icoon statistiek-1-04.png

Inzichtelijk proces
Het ontwerp moet duidelijk weergeven hoe het proces te werk gaat, om Tikkie Check toegankelijk te maken voor elke doelgroep.

icoon slot-06.png

Betrouwbaarheid

Het ontwerp moet ervoor zorgen dat de gebruiker weet dat de betaling gelukt is, om op deze wijze vertrouwen te stimuleren.

Concepting

Uit deze ontwerprichtlijnen hebben wij drie concepten ontwikkeld en uitgewerkt in low fidelity prototypes: Tikkie Interacts, Tikkie Split en Tikkie Checked. Deze drie concepten kun je hieronder bekijken. Tijdens de conceptpresentatie hebben wij samen met de opdrachtgever besloten om Tikkie Interacts & Tikkie Split te combineren. Deze keuze hebben gemaakt, omdat de opdrachtgever graag met deelbetalingen verder wilde en wij met de persoonlijke interactie.

 

Dit leidde tot een aanvullende functie in Tikkie Check, waarbij gebruikers de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van deelbetalingen en waarbij het proces persoonlijker aanvoelt door middel van gifjes.

Tikkie interacts

concept 1

Menselijke animaties die de gebruikers door het betalingsproces heen leiden, waardoor persoonlijke interactie ontstaat.

Verbeterd de service, het vertrouwen en de beleving voor de gast

2%20tafelnummer_edited.png

Prototyping & testing

Om ons concept en de usability van verschillende prototypes te testen, hebben wij gebruik gemaakt van diverse user tests. Tijdens deze user tests hebben wij respondenten gevraagd om zelfstandig door het prototype te lopen, zodat wij zowel pijnpunten als positieve feedback mee konden nemen naar volgende iteraties.

 

Daarnaast hebben wij het concept gevalideerd door middel van specifieke vragen over bepaalde functies en Tikkie Check in het algemeen. Hieronder zie je een aantal insights uit de test. De lichtblauwe vlakken gaan over feedback op het concept en de donkerblauwe vlakken gaan over de usability.

Persoonlijke animaties

De gifjes hebben toegevoegde waarde, omdat dit het proces persoonlijker, leuker en luchtiger maakt.

Inzichtelijk proces

Het proces moet van QR-code scannen moet duidelijker + welke bon krijg je te zien wanneer je deze download.

Usability knelpunten

Er zijn nog verbeterpunten als het gaat om terminologie, flow en leesbaarheid.

Functie deelbetalingen

De gebruiker omschrijft deelbetalingen als makkelijk, snel en handig.

zelf product gebruiken

Het ligt aan de samenstelling van de groep of respondenten Tikkie Check daadwerkelijk gaan gebruiken.

consumpties selecteren

Het is nog onduidelijk voor

de gebruiker hoe hij kan zien welke consumpties al zijn betaald.

Veiligheid

De gebruiker heeft behoefte aan een beveiligde omgeving, onzekerheid over veiligheid van Tikkie Check kan de reden zijn om af te haken

PErsoonlijke animaties

Gebruiker geeft aan dat ze de gifjes bij de identiteit van Tikkie vinden passen waardoor het vertrouwd voelt.

scherm bon

De gebruiker verwacht het scherm met de bon al eerder in het proces i.p.v. aan het einde. Ze willen tussendoor de bon kunnen checken.

Iteraties

We hebben ons prototype een aantal keer getest en met de verkregen feedback het prototype weer aangescherpt. Hieronder zie je bijvoorbeeld de verschillende versies van de betaalmethode 'Consumpties selecteren'.

 

Bij de eerste versie was voor de gebruiker nog onduidelijk of ze nu hun eigen consumpties geselecteerd hadden of de consumpties van iedereen. Daarnaast was nog niet duidelijk welke consumpties er al betaald zijn. Hier hebben we in de 2e versie op doorgepakt en hebben we andere lay-out en een gifje gebruikt om dit duidelijker te maken. Vervolgens hebben we de stap gemaakt naar een high-fidelity prototype, compleet met kleur, font en iconen.

Low-fid versie 1
tikkie split v2.png
Low-fid versie 2
tikkie split v3.png
High-fid versie 3

case video - deelbetalingen in Tikkie check

High fidelity prototype

Dit is ons uiteindelijke prototype geworden: een aanvulling op het huidige product Tikkie Check. Een fusie van Tikkie Interacts en Tikkie Split. De persoonlijke animaties dragen bij aan de ervaring van de gast. de deelbetalingen kan de gebruiker op drie manieren uitvoeren:

Totaal bedrag betalen:

handig als bijvoorbeeld iemand wilt trakteren op een lunch.

 

Totaal bedrag splitsen:

handig als je ongeveer hetzelfde hebt geconsumeerd en de rekening eerlijk wilt delen.

 

Consumpties selecteren: 

handig als alleen je eigen consumpties wilt betalen. 

2

3

1

Schermafbeelding 2021-01-13 om 16.12.48.

Hiernaast zie je de sticker die op de tafels van de horecazaak komen. Hier kan de gebruiker de QR-code vanaf scannen en zo in Tikkie Check komen.

Sticker

Sticker tikkie video.png

QR-code flow

In deze visualisatie zie je hoe de QR-flow werkt als je met meerdere mensen wilt betalen. Er is altijd 1 persoon die de QR-code scant. Dit is tevens de persoon die een betaalmethode kiest en als eerste zijn/haar deel betaalt. Vervolgens kan deze persoon een betalingslink naar zijn/haar vrienden sturen. Die vrienden komen via de link in Tikkie Check. Zo kun je gemakkelijk de rekening delen zonder dat je allemaal de QR-code hoeft te scannen.

Middel%202_edited.png

team human inspired